Issue#269183: Ubuntu - [SOLVED] Install the b43 driver with no internet

  • Please Verify installing the b43 driver is correct per this guide..
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2214110
    The pci-id [14e4:XXXX] determines what driver performs best with the wireless card.

    To load the b43 driver with no internet access, first drag and drop the attached
    b43.zip file [see attached below] to the physical Desktop. Then at the b43.zip icon on the Desktop
    >right click then choose > Extract Here.

    Next open a terminal...ctrl/alt/t..then please copy and paste one line at a time.
    ignore any error or file not found on the first two commands.

    This removes the bcmwl-kernel-source driver if it was installed by error or default.
    Code:

    sudo apt-get remove --purge bcmwl-kernel-source
    sudo rm /etc/modprobe.d/blacklist-bcm43.conf

    Then to install the b43 driver, please copy and paste..
    Code:

    sudo mkdir /lib/firmware/b43
    sudo cp Desktop/b43/* /lib/firmware/b43
    sudo modprobe b43

    boot

    * Attached Zip File *
    b43.zip
    Attached Files
    • b43.zip (101.4 KB)

    0 Answers

    Sorry, your answer is too short !

  • Issue#269829: Ubuntu - [SOLVED] Install broadcom-kernel-source driver with no internet

    Please Verify installing the broadcom-kernel-source driver is correct per this guide.. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2214110 The pci-id [14e4:XXXX] determines what driver performs best with the wireles card. You must have the installation USB/Media used to load Ubuntu. two files are needed to load the broadcom-kernel-source driver. 1-The broadcom-kernel-source file 2-The dkms file Insert the installation USB/Media and then click on the icon it creates in the launcher Next click in the order below to create the two files. > pool > restricted > b > bcmwl Then drag and drop broadcom-kernel-source to your Desktop Next create your second file > pool > main > dkms Then drag and drop dkms to your Desktop To Install please please open a terminal ctrl/alt/t then copy and paste one line at a time. Code: cd ~/Desktop sudo dpkg -i dkms*.deb sudo dpkg -i bcmwl*.deb sudo modprobe wl boot and test wireless source-http://askubuntu.com/questions/523458/unable-

  • Issue#6828: Linux - Need nVidia 210 driver for Ubuntu 14.04 - where how to find? Install?

    I searched similar threads but way over my head and not helpful. I updated OS Ubuntu 12.04 to 64bit and CPU to q8400. does it matter if OS is 64bit? I am running VMs on this box. I did this: http://www.howopensource.com/2012/10...-04-using-ppa/ and nvidia card remains dead. This card was running fine on this same C2D DG33FB Ubuntu 12.04 32bit outputting 720P on HDMI a few weeks ago. I can't remember how I got correct driver before (couple years ago). Thanx

  • Issue#31160: Ubuntu - 15.10 fresh install issue

    Reboot after fresh install with Ubuntu AND Ubuntu MATE install gives purple screen at grub and flashing caps lock. Boot gets that far on each boot of computer. Anyone else know about this?

  • Issue#117590: [ubuntu] cant install amd hd3000 catalyst driver software

    all its showing is window with no text when i followed the process from youtube and forums8fSxy.png,,, im doing this because a game in flashplayer doesnt work like it used to work in windows,,, the graphics is messed up when playing on ubuntu,,, pls help thanks Attached Images 8fSxy.png (95.5 KB)

  • Issue#126733: [ubuntu] Ubuntu - Windows 10 Dual Boot Install Issue

    Hey guys, I did a quick search and couldn't find anything that was particularly specific to my issue. I am trying to install Ubuntu on the save drive as Windows 10, but once I get to the "download updates while installing" screen before actually installing, then hit continue I am getting this error: "Force UEFI Installation? This machines firmware has started this installer in UEFI mode but it looks like there maybe existing operating systems already installed using BIOS compatibility mode. If you continue to install Debian in UEFI mode, it might be difficult to reboot into any BIOS-mode operating system." I poked around in my BIOS and tried disabling fast boot, disabling Compatibility (CSM) and I'm still managing to get the same error. When I look in my boot options there is only one option for the USB drive and it is UEFI. My motherboard is a ASUS ROG Maximus VII Hero, do you guys have any suggestions? EDIT: I managed to get Ubuntu to install by disabling Se

  • Issue#129301: Ubuntu - Mount issue when trying to make Windows7 install usb

    Hello, I have to reinstall Windows, which obviously is the easy part, because I am stuck on creating a bootable usb installer. Until today using 'dd' always worked for me. Code: dd if=<iso> of=<disk> oflag=direct bs=1048576 Today, however it didn't work, the PC was stuck on blinking _ after BIOS and no booting at all, no errors as well. So I figured to try something else and WinUSB was the first thing to come out of google. So installed it I did and used it as: Code: sudo winusb --format <iso> /dev/sdc And it spits: Code: Formating device... Mounting... mount: you must specify the filesystem type Error occured ! Syncing... Cleaning... Umounting and removing '/media/winusb_iso_1455641284_12456'... umount: /media/winusb_iso_1455641284_12456: not mounted Umounting and removing '/media/winusb_target_1455641284_12456'... umount: /media/winusb_target_1455641284_12456: not found I read information regarding the mounting and when the usb has partition ( say

  • Issue#131864: [ubuntu] How do you install a printer driver?

    Is there any place online that gives step by step instruction about how to install a printer driver? I need to install the driver from the link below for a brother hll2320d printer. http://support.brother.com/g/b/downl...hll2320d_us_as

  • Issue#155776: [ubuntu] Having an issue with a USB install on a new Windows computer

    I recently purchased a new HP laptop, running Windows 10. I have a USB drive of Ubuntu 15.10 64 bit. I am having some issues with this though. I set the computer to boot from USB first. Once it gets to the GRUB menu, if I tell it to try without installing, it will often go to a blank screen and just sit there. If I hit C first, then ESC, then try without installing, it seems to work. I am able to use the computer from that point, on the live USB. But once I tell it to install Ubuntu (I intend to dual boot), I proceed to the window with the "download updates, third party software" and hit continue, I then get a blank screen. I'm a bit baffled as to why it is doing this. The USB drive was a good working unit before I tried it in this computer. I have since used Pendrivelinux a few times to verify the install, and I ran an MD5 comparison to check the ISO file. What is the next step to resolve this? Computer is a new HP Pavilion 17 touchscreen.

  • Issue#162450: Ubuntu - install driver/Upgrade O.S.

    Evening: For far TOO long now, I've been beating my head against the wall trying to have this phone "recognized" on any comp. I've tried, without success, to install the driver countless x's. Even though, sometimes, the comp's state they've installed the driver, they never recognize the phone. The phone was "seen" by LM17.3, but it couldn't/wouldn't mount it. I would love to hear from someone who is familiar with cell phones/mounting them and upgrading O.S. I can't believe all the failures I've encountered everytime I attempt an upgrade or driver install. I've been through just about every help site, article or tutorial I can find and STILL, here I am asking for guidance. I'm about at wit's end and before long I'm gonna install those drivers...with a 4 lb. sledge! Save me BEFORE I lose it!!! Ok, here the specs: Samsung GalaxyS Anycall- model shw-m110s running Froyo 2.2 and rooted. It's gotta be something simple/easy I'm not doing, but I swear I've followed directi

  • Issue#179995: HP - Driver install with no Internet connection

    I need to install the drivers to a computer not connected to the Intenet. I downloaded the HP Printer Install Wizard for Windows, version 3.2, size: 2.4 MB, updated: Feb 14, 2016 from:  "http://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/HP-Deskjet-6900-Printer-series/468001/model/468003" I copied the installer to a USB and then to the target computer.  The installer will not run without an Internet connection. Where can I get the drivers to install on a computer that does not have an Internet connection?

  • Issue#193212: Ubuntu - [SOLVED] New install M-3N78-EN mother board - No audio on HDMI Mythbuntu 12.04

    I spent quite a while researching the solution to this problem. I finally got it solved so I thought I might be able to save others some time by posting the solution that worked for me. First of all I started with Mythbuntu 14.04 and had the same audio problem plus some other major issues on my setup. There was a stability issue that caused the system to crash on playback, so having heard that others found 12.04 to be stable, I decided to downgrade with a fresh install of 12.04. This install seemed to work except for the audio. Here are the steps that I found necessary to get the problem resolved. I gathered this information through many different posts, each dealing with a particular aspect of the problems I encountered. On installation I selected to use the nVidia driver for the board. The installed driver was version 304. However I found that although installed, this driver is not set up. You can see this by going to the control centre, clicking the graphics driver icon and notic

  • Issue#209943: Intel - Windows 10 Graphics Driver Install issue

    So Ive been experiencing the, what seems to be common, graphics driver crashing at random intervals on my Windows 10 Lenovo Flex 2-15 intel i5 4210u hd4400 Laptop.I'm using the default Windows 10 driver (Driver Version: 10.18.15.4279). I thought maybe I would try to go back to the Lenovo driver but I get an error saying that its not compatible ??? Do I need to uninstall Driver Version: 10.18.15.4279 before installing Lenovo's? If I do revert what will stop Windows from auto updating?Thank you.

  • Issue#211278: [ubuntu] Low graphics mode after AMD Crimson driver install

    SHORT VERSION - please, how do I install the latest AMD drivers for 14.04.4 LTS ?

  • Issue#222211: [ubuntu] install solarflare driver openonload on ubuntu

    I see error information about installing solarflare driver on ubuntu. [email protected]:~/openonload-201509-u1/scripts# ./onload_install onload_install: Building OpenOnload. mmake: Cannot find a make command. Please define MMAKE_MAKE. mmakebuildtree: mmake buildtree MMAKEBUILDTREE=1 FAILED onload_build: FAILED: mmakebuildtree --driver -d x86_64_linux-4.2.0-27-generic onload_install: ERROR: Build failed. Not installing. so i install x86_64_linux-4.2.0-27-generic [email protected]:~/openonload-201509-u1/scripts# apt-get install linux-image-4.2.0-27-generic Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done linux-image-4.2.0-27-generic is already the newest version. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 8 not upgraded. i find install linux-image-4.2.0-27-generic directory , the file is already installed. [email protected]:/lib/modules# ll total 16 drwxr-xr-x 4 root root 4096 Mar 4 00:36 ./ drwxr-xr-x 21 root root 4096 Mar 4 00:19 ../ drwxr-xr-x 5 root r

  • Issue#225521: Ubuntu - 14.04 Install Issue Dell OPTIPLEX GX270

    I am trying to install 14.04 Server on my Dell OPTIPLEX GX270 from USB. It used to have a dual boot of Windows XP and 12.04 Desktop. The bios version is A07 (The newest from dell) and the video buffer is set to 8 MB. I have tried to install about 10 times now and each time at different points I will lose video output. I have tired the setting vga=normal and running nomodeset I have also ran a memtest. The CPU is a Pentium 4 with Hyper threading. I have tried with HT on and Off. I have also tried adding an PCI video card with the same result.

  • Issue#231114: [ubuntu] same old issue, connecting to WiFi but no internet

    Hey guyz, this is my first experience with ubuntu after many years of using opensuse. In the first impression, my WiFi connects but with no Internet access. I've searched and see many others have the same issue, Most of the time setting an DNS or ignoring IPv6 and some changes there, or adding some config files were the resolutions, however, none of them worked for me. Any help would be appreciated ;) PS1:I'm using Ubuntu 15.10 on Acer 5741 (core i5, 4G Ram, Wifi: Broadcom Corporation NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1692] ) PS2:I also did a test with Mint and Elementary OS, which both are based on Ubuntu, and they didn't have any problem with WiFi. Thanks

  • Issue#239452: Ubuntu 14.04 Internet Connection issue

    I am brand new to Ubuntu and always wanted a home server and to run Linux. So I decided to follow the video in the link below to setup the server. https://www.youtube.com/watch?v=ndAYZ0DJ-U4 The two settings I couldn't find that he changed in the video were at: 14:15 - This was for removing the ; in front of name resolve order (it was not present in the configuration file). Also 14:36 Removing the # in front of security was not present. Everything went fine until after I edited the Samba Configuration file. After that I was no longer able to access the internet through the server to get updates and so on. I restarted the network connection after I changed the configuration file and tested it to be sure it worked. I figure the problem is either a router setting or a samba setting. I'm not sure which one. I have access to the server via the network. I can access the files I setup to be shared on the network through another PC. I also have full access to the shared folders on the serv

  • Issue#271513: Ubuntu 14.04 server, BootitBM boot manager and VMWorkstation install issue

    Greetings all - ran into an issue attempting to install Ubuntu 14.04 LTS server (64) on VMWorkstation 10 after installing Terabyte Unlimited's boot manager BootitBM. Finally found one solution that I thought I would also post here in the hopes it helps someone else who runs into this issue. Their KB article #279 "Linux Installation Notes: Ubuntu" covers what I was trying to do basically (although they start with the GUI version). In the KB article, they indicate that at a minimum, you need 2 partitions for the Linux install - one for the root file system (Ext4) and one for swap. I attempted to follow the instructions and the install went well up until it came to installing GRUB at which point the installer indicated it wanted to put it in the MBR (which would have overwritten my existing boot manager) - I selected "No" and then got the screen to choose where to install it. I tried /dev/sda2 (which is where the root file system was) and the install failed. Tried a nu

  • Issue#282116: Ubuntu - [SOLVED] Sabrent 802.11g PCI wifi card need driver and help

    I need help in obtaining the driver and installing it to Lubuntu -32. Fresh install of Lubuntu/updated. Currenly connected ETHERNET. The card came new out of the box, but it has been laying on a shelf for YEARS. The box contains a mini CD with Linux drivers, but I have no clue how to implement. Here is what is on the disk: Folder PCI-802N(WNP671N)/LINUX 2008_0702_RT2860_Linux_SoftAP_v1.9.0.0.tar.bz2 2008_0708_RT2860_Linux_STA_v1.7.0.0.tar.bz2 2008_0708_RT2860_Linux_WebUI_v1.7.0.0.tar.bz2 ReleaseNote-R2860.txt Folder PCI-G802(630G)/LINUX 2007_1210_RT61_Linux_STA_v.1.1.2.0.tar.bz2 2008_0506_RT61_Linux_SoftAP_Drv1.1.3.0.tar.bz2 All other folders refer to USB or MANUAL, or whatever. These appear to be the only two concerning PCI. Here is my current setup: [email protected]:~$ lspci 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02) 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02) 00:1b.0 Audio device

  • Issue#282710: LXer: Canonical Patches ALSA USB MIDI Linux Kernel Driver Issue in Ubuntu 12.04 LTS

    Published at LXer: Canonical published a new Ubuntu Security Notice to inform users of the Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) operating system about the availability of a kernel update. Read More...

  • Issue#285247: Ubuntu - [SOLVED] Can't install VLC: 14.04.4

    Hi all, Running Xubuntu 14.04.4 on a HP Sream 11. Code: $ uname -a Linux Bluey 3.16.0-67-generic #87~14.04.1-Ubuntu SMP Fri Mar 11 00:26:02 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux $ lsb_release -a No LSB modules are available. Distributor ID:        Ubuntu Description:        Ubuntu 14.04.4 LTS Release:        14.04 Codename:        trusty (Strange thing is I have 14.04.4 on another box and it is 3.13.0.79.) When I try to install VLC I get this: Code: Some packages could not be installed. This may mean that you have requested an impossible situation or if you are using the unstable distribution that some required packages have not yet been created or been moved out of Incoming. The following information may help to resolve the situation: The following packages have unmet dependencies:  vlc : Depends: vlc-nox (= 2.1.6-0ubuntu14.04.1) but it is not going to be installed       R

  • Issue#300743: [SOLVED] Ubuntu Studio and Tascam US-122 Install / Setup (Complete) with Jack Guide

    # After reading through many forums and instructions, I have pieced this set together and proved it works for a UBUNTU STUDIO # installation using a Tascam US-122 external soundcard. # Make sure the Tascam US-122 usb cable is connected at all times, unplugging/plugging gets unpredictable problems # with other usb devices. # for all commands use a terminal screen, for editing files use gedit (under root user for blocks of commands, and use sudo before commands for # single root user access to files. # Type the following commands exactly as documented in this post. # From a fresh install of Ubuntu open a Terminal # Load the Firmware for Tascam US-122 sudo -i -u root (then enter your root password) apt-get update apt-get install fxload alsa-firmware-loaders wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/firmw...1.0.16.tar.bz2 tar xf alsa-firmware-1.0.16.tar.bz2 mkdir /usr/share/alsa/firmware cd alsa-firmware-1.0.16 && mv * /usr/share/alsa/firmware # Create a special rule for UDEV to aut

  • Issue#309514: Ubuntu - How to install AMDGPU open source driver?

    I'm reading some interesting news about AMDGPU open source driver and i would like to give it a try but it is not so easy to find any info on how to install it, could anyone provide me any instructions? Also, does it require specific kernel version like fglrx or can i install latest kernel and use it with AMDGPU driver? My gpu is radeon r9 380 4GB.

  • Issue#344061: Ubuntu - GTX970 with Realtek driver,no sound... fresh install

    Hi, I am a new user of ubuntu. :) However life is hard... I spent 7 hours in order to fix the lack of sound but without any success. Could anyone please advice what I should do ? I think I have to disable one of the audio device (preferably the nvidia ? from GTX 970) and possibly the HDMI ? Please see picture attached. Best Regards,

  • Issue#354401: Ubuntu - Nvidia driver install help?

    So I'm absolutely new to ubuntu and i'm using version 14.04 and i can't seem to get the .run file for my nvidia drivers to work i start the run file it finishes saying it has an error in language or something like that and gives me 4 options to either change the language or word settings Edit anyway cancel and something else i dont remember. I really don't know my way around ubuntu so if anyone could help that'd be amazing and severely appreciated. Edit: i forgot to post that my graphics card is a Geforce GTX 960 and the drivers i'm trying to install are the latest 361.28 drivers that are listed on the nvidia website

  • Issue#362811: Ubuntu - [SOLVED] Firefox / Yahoo Issue

    O.k.....Now that I have reset the password, I have managed to clean quite a bit of ''clutter'' off this little netbook.......however, the one thing I can't figure out is why, when clicking on the Firefox icon, Yahoo opens as the browser......I can't set Firefox to default browser because it does not open at all.......it just goes straight to Yahoo......anyone know why ?.......Del.

  • Issue#371165: Ubnt - U CRM Ubuntu install failed - nginx issue

    Having a real hard time getting U CRM Control Beta to install for me. When I get to runningsudo apt-get install -fyI get the following:....... dpkg: error processing package nginx (--configure): dependency problems - leaving unconfigured Setting up libaio1:amd64 (0.3.110-1) ... No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure. ....... Errors were encountered while processing: nginx-core nginx E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Okay, so nginx is having trouble being installed. I have spent a few days' worth of googling and trying every suggestion from every random forum and blog thread with no luck. I have purged and installed nginx-core, nginx-full, etc from multiple repositories with no difference. Running this test reveals:sudo /usr/sbin/nginx -t /usr/sbin/nginx: relocation error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxslt.so.1: symbol xmlXPathNodeSetAdd, version LIBXML2_2.4.30 not defined in file li

  • Issue#371790: Ubuntu - Cannot install downloaded scanner driver

    I downloaded the proper version of a driver for my EPSON WF-7620, put it in Downloads, extracted it, and tried to use GDebi to install it. I got a 'permission denied' message. I checked Properties for the .deb and for the underlying files, and made sure they were all read and write and the execute box was checked for the install.sh file. What's going on???

  • Issue#374789: Ubuntu - [SOLVED] Can't install Nautilus

    The following packages have unmet dependencies: nautilus : Depends: nautilus-data (< 1:3.11) but 1:3.12.2-0ubuntu1~trusty4 is to be installed E: Unable to correct problems, you have held broken packages. This is the error I get when I try to install it via terminal.